62,1

En dag som kunde ha varit helt underbar spårade ur totalt när jag inte kunde hålla mig innan bussen och vräkte i mig 300 gram choklad. Hur fasen tänkte jag? Jag skyller på att det var sista januari, och att jag från och med imorgon, första februari, inte äter sötsaker mer än någon enstaka på helgen. Jag märker ju verkligen hur dåligt min kropp reagerar på det söta... Svullen mage, ont överallt och allmänt grinig... Inte kul alls. 
 
Förutom det var dagen bra: 
Frukost: 
Mellanfil med kaneldinkelflingor. 
1 knäckemacka med smör och ost. 
Lunch: Kycklingfilé med morötter och sallad. 
Mellis: 300 gram blandad choklad. 
Middag: En portion havregrynsgröt med mjölk och fem hallon. Ett kokt ägg. 
Kvällis: Ananas.
 
Ett härligt zumbapass var dagens träning, och jag är redan uppe i fyra pass denna veckan! det bådar gott för framtiden :)

62,0

Dagen har varit riktigt fruktansvärt vidrig matmässigt, jag kan inte förstå varför jag inte kunnat stå över, och nu sitter jag här med ångest upp över öronen och himlans ont i magen... att jag aldrig lär mig...
 
Mat: 
Frukost: 
ca 2 dl mellanfil med 1/2 hallon och en portion kaneldinkelflingor. 
Mellis: 
tre 55 g kexchoklad och tre smågodispåsar. Mängder!!!
Lunch:
2 lussekatter
Mellis:
2 dl mellanfil, 1 dl hallon och en portion kaneldinkelflingor. 
Middag:
2 portioner tomatsoppa. 
Fika: 
5 pepparkakor och två chokladrutor.
 
Träning: 2,1 mil på träningscykel och en promenad på ca 40 minuter. 
 
Åh vad jag hatar mig själv för allt detta gluska beteende. Viderfetto!

62,0

Min målbild under den närmaste tiden med träning och mat är: 
1. I maj, när vi har vår studentbal ska jag väga 50 kg. Det är 12 kg som måste bort under den tiden, och det känns relativt realistiskt. Fram till i slutet av februari, om en månad, då det hålls en bloggträff, ska jag ha gått ner fyra kilogram. Jag ska då väga som max 58 kg. När vi åker till Island i mitten av april, ska jag ha gått ner till maximum 53 kilogram, och har då enbart tre kilogram kvar att tappa fram till studentbalen, studenten och allt sådant. Jag vill också förbättra min kondition och bli starkare i kroppen. Midjemåttet ska ligga på 62 cm till skillnad från dagens 71 cm. 
 
2. Fördelar med att nå mina mål: 
- Jag kommer få mer energi till att studera, träna, fotografera, bry mig om mina medmänniskor och liknande. 
- Jag kommer må bättre i kroppen, min hud kommer bli bättre av mer regelbundna matvanor och mer vatten, mina inre organ kommer må bättre och så. 
. Min kondition kommer att öka, jag kommer kunna springa lättare och under längre tid. Jag kommer inte vara lika tung och då inte heller belasta min kropp lika mycket. 
- Jag kommer kunna se mig själv i spegeln utan att börja gråta. Kommer orka med min träning på ett nutt sätt. 
- Jag kommer kunna trivas i min kropp och med mitt utseende. 
- Jag kommer må bättre rent psykiskt. 
- Jag kommer komma i mina gamla vackra kläder. 
 
3. Nackdelar med att inte nå mina mål:
- Fortsatt dålig hälsa, både psykiskt och fysiskt. 
- Tråkig människa. 
- Mer ångest över att jag inte tar tag i min livssituation. 
- Fortsatt dålig kondition och låg energinivå. 
 
4. Hinder: 
-Sötsug, ha alltid med mig en frukt eller grönsak och vatten som jag kan dricka/äta när jag känner att jag blir sugen. Måste lära mig att skilja på sug och hunger, och enbart äta enligt klockan, fasta tider och regelbundenhet är det som gäller. Godis och andra sötsaker har inte längre någon plats i mitt liv. 
- Omotiverad till träning- tvingar mig att träna ändå, jag vet ju hur mycket bättre jag mår efter träningen. Både psykiskt och fysiskt. Promenera mycket ute för att få energi och frisk luft. 
- Bjudningar/fika- fika inte, be om en frukt istället, eller enbart ta en liten bit, liksom för att. Främst lyssna på min egen kropp och enbart äta för min egen skull, och inte för någon annan. Det är mitt liv och mina val. Äta så lite kolhydrater som möjligt. 
- Frågande föräldrar- äta av min mat och acceptera deras mathållning, men ej få den att framstå som någonting bra. 
 
5. Hur ska jag nå mina mål?
För att nå mina mål ska jag träna regelbundet, fem gånger i veckan. Tre gånger zumba, cykling, styrka - främst mage och rygg för att orka med resten av kroppen, 100 tåhävnningar per dag, armhävningar så ofta som möjligt, situps, core, armar, ja all träning är bra träning. Regelbundna promenader, promenera vart jag än ska. 
Maten: Regelbundet ätande, nyttig och bra mat, så ren som möjligt. Spannmål såsom havregryn, hela korn, fröer och liknande, mycket frukt och grönsaker, ägg, keso, kesella, filmjölk, bra protein och bra fetter. Riktig mat i lagom mängder med mycket frukt och grönt. Frukost, lunch, mellis och middag, eventuellt ett litet förmiddagsmellis om det verkligen skulle behövas, eller ett kvällis. Allt som är nyttigt är bättre än sötsaker. Nolltolerans till sötsaker i veckorna, acceptabelt någon gång på helgen. Hälsosamma och medvetna val. Aldrig bli för sugen och låta suget ta överhanden. 
 
Det hälsosamma livet börjar på heltid imorgon!!!

63,0

Fettodag, äckelpäckeldag, vidrig, grotesk, hemsk, äcklig, fet, tjock, BLÄÄÄÄÄ!
 
Det är typ bara så jag kan beskriva mig själv idag. Jätten i spegeln. Fettot. Den där feta kroppen som tittar tillbaka på mig och berättar för mig hur fet och ful jag är. Viderfetto. Äckel. Gå och dö bara, sådana feta människor som du förtjänar inte ens att existera. Fetast. Fylld av ångest dessutom. Jag mår dåligt av bara tanken på allt jag stoppat i mig idag. Jag, det där feta äcklet som inte förtjänar att leva ens. 
 
Frukost: 
Ett mjukt tacobröd. Två frökex. Mellanfil med Paulúns kaneldinkelflingor. 
Lunch: Ett grovt knäckebröd med stekt ägg. Morötter och sallad. 
Mellis: Massa kolakakor. 
Middag: Biffar med potatismos och morötter. 
 
Träning: Ca 45 minuters styrka, främst rygg och mage. 
 
Imorgon måste det bli bättre. Kontroll över maten, inga snabba kolhydrater, inget onödigt socker eller fett. Det är ju enligt GI jag ska leva, eller LCHQ, eller vad man nu vill kalla det. Lite kolhydrater och det fettet man äter ska vara högkvalitativt. Inget äckligt smör i kak fett, utan fett i typ lax, avokado och nötter. Nyttig mat helt enkelt. Mitt mål från och med nu ska bli att äta så ren och oprocessad mat som möjligt. Mat med så få tillsatser som det bara går. Nyttig mat utan socker och annat skit, helt enkelt bra produkter som kroppen mår bra av. Mer motion måste det bli också, som sagt tidigare, fem pass i veckan, minst. Det krävs för att jag någon gång ska kunna känna mig nöjd i mig själv. Jag vet ju att jag måste jobba för att komma dit jag vill...

62,5

En riktigt misslyckad dag också idag, och min definitivt sista dag med godis på väldigt väldigt lång tid framöver. Nu är det naturligt söta saker, såsom frukt och liknande som gäller ifall jag blir sötsugen. Det som jag blir så irriterad på när det gäller mig själv är att jag äter även om jag inte är sugen alls, bara för att det finns typ. Jag köper trots att jag inte vill ha, bara för att det är billigt, och äter trots att jag både är mätt och egentligen är sugen på frukt. Detta beteende MÅSTE jag arbeta bort. Det kostar bara extremt mycket pengar, gör mig fetare och får mig att må ännu sämre psykiskt, så det finns absolut ingen anledning att fortsätta så!
 
Dagens mat har varit katastrofal, och återigen tror jag att regelbundenheten spelar in. 
Frukost: Frökex. 2 digestivekex med smör och ost. En riskaka med ost. Svart té. Ett knäckebröd med smör, ost och röd paprika. 
Mellis: 150 gram choklan. 115 g kladdkaka. 1 äpple. 
Lunch: 250 g choklad. 
Mellis: Smoothie med banan, jordgubbar och vaniljyoghurt. 
Middag: Pyttipanna med ett stekt ägg. 
Mellis: 200 gram choklad. 
 
Träning: 1 timme och en kvarts Zumba. 
 
Morgondagen måste bli otroligt mycket bättre...
 
 

63,0

Dagen har inte blivit riktigt så bra matmässigt som den borde ha blivit... Det har helt klart blivit allt för stora måltider i förhållande till vad som är "tillåtet" för att jag ska ha möjlighet att tappa i vikt. Det är jobbigt att äta, jag har svårt att veta vad jag ska äta, och det känns alltid som jag ätit för mycket, vad jag än ätit. Det värsta är ju att jag liksom vet att det är sant, att jag ätit alldeles för mycket. Fettot som alltid äter, den där glupska äckliga tjejen. Jag är bara så trött på att alltid vara den där glupska äckliga tjejen, det känns liksom så himla onödigt. Jag skulle ju kunna vara sådär smal, bara jag hade den självdisciplinen som krävs. Nu har jag dock ett mål som jag strävar efter, GMU uttagningen. Ingen ska kunna säga att jag väger för mycket, har för dålig kondis eller saknar muskler när vi kommer till den, då ska jag vara vältränad vill jag lova. Riktigt jävla smal och fin. Det måste jag ju, annars finns ju inga chanser i världen att komma in. Tagga träning nu, på riktigt och inte sån där mesträning som jag så länge kört. Tunga vikter och hård kondis, det krävs liksom. Strikt kost är ju också livsviktigt, annars kommer jag tyvärr ingenstans...
 
Dagens matintag har varit betydligt sämre än min planering sa: 
Frukost: Flera små fröknäcken, ett digestivekex, en kiwi, svart te, en knäckemacka med philadelphia och paprika.
Ca 400 kcal.
Mellis: Ett litet äpple. Ca 50 kcal.
Lunch: Morötter, gurka och tomat. Ca 200 kcal.
Mellis: Två riskakor, varav en med ost. Fröknäcke. Ca 300 kcal.
Middag: Ris, fiskgryta (med grädde i!!!)  Fralla med smör. Ca 1000 kcal. 
Mellis: Två knäckemackor med smör och ost, paprika. Svart té. Ca 300 kcal. 
 
Två mil på motionscykeln, ca -450 kcal. 
 
Totalt: 1800 kcal. 
 
Alldeles för jävla mycket. Det ska ju bara vara lite liksom. Inga feta mellisar i fortsättningen, och inga onödiga kalorier. Enbart frukt till mellis och så små portioner som möjligt!!!
 
Matschema imorgon: 
Frukost: 1 kiwi, lite frysta hallon, 1 dl mellanfil och psylliumfrön. Té. 
Mellis: Eventuellt ett litet äpple. 
Mellis: Morot.
Middag: Biffar med potatismos. Tre biffar med lite mos, mycket morötter. 
 

62,7

Efter en helg som matmässigt gått totalt åt helvete tar jag nya tag inför kommande vecka. Nu ska det bli ändring på riktigt. Ingen hets här inte liksom!!!
 
Matplanering imorgon: 
Frukost: En kopp té-grönt, en riskaka/knäckemacka med philadelphiaost och tomat/gurka, en kiwi (eventuellt).
Mellis: Eventuellt ett litet äpple.
Lunch: Morötter, sallad, lite protein, antingen veg eller fisk/kyckling. 
Mellis: Ett äpple/kiwi/morot
Middag: Fiskgryta med sallad, så lite som möjligt...
 
Träningsrunda på cykel, promenad eller löptur...
 
Regelbundet ätande är A och O för att jag inte ska bli sugen och börja hetsa. Nu gäller det!!!

62,5

Fet, fetare och fetast, det är vad jag kännt mig som idag, och har därför varit dålig med mina mellisar, vilket antagligen var en av anledningarna som orsakade hetsen i eftermiddags. Hetsen, den där jävla känslan av att jag måste passa på och äta, äta och äta för att jag kan typ. Det spelar ingen roll om jag är sugen eller inte, men såfort jag lämnas ensam hemma passar jag på. Mackor, kakor, godis, bullar, ja allt som jag hittar hemma slinker ner. Glupska varelse. Mycket handlar nog om att det faktum att jag är ensam hemma är en trigger. Så nu måste jag försöka släppa den triggern och koppla ensam hemma till att göra typ 200 situps eller något sånt istället. Något som faktiskt är bra för mig. 21 gånger sägs det att det behövs för att någonting ska bli en vana, så det är bara att kämpa på...
 
Idag har jag ätit: 1 kiwi och tre knäckemackor med smör, ost och paprika till frukost. Alldeles för mycket ost och för många mackor för att jag skulle våga äta förmiddagsmellis. 
Tre pannkakor (för mycket!!!) med sylt och morötter till lunch. 
Massa kakor och godis. En knäckemacka och fyra salta kex med ost. 
Linsgryta till middag. 
En morot och en kiwi till kvällis. 
 
Jag tränade zumba i dryga timmen också, vilket kändes otroligt bra. Mer träning åt sådana som mig. Nu gäller det en nystart i morgon!!!

62,1

Idag har också varit en sådan där riktigt kass dag. Ingen träning utan bara en promenad, i hyffsat långsamt tempo, och en ganska kort runda dessutom, och en hel massa mat. 
Frukosten bestod av två mackor med smör, ost och paprika. Alldeles för mycket ost också, jag måste verkligen vänja mig vid att bara äta osten på mackan och inte vid sidan om...
Förmiddagsmellis blev en kiwi, men med tanke på hur stor frukosten var blev melliset bara helt onödigt. Bara dumma kalorier. 
Lunchen bestod av en macka med smör, ost och paprika, och så en hel massa fika, såsom choklad och kärleksmums. 
Middag blev två portioner (!!!, jag som aldrig tar om ju...) av jasminris och två olika oljiga thaigrytor, en med kyckling och en med biff. Alldeles för mycket mat, helt klart. 
Fika blev maränger med vaniljglass, jordgubbsgrädde och jordgubbssylt. Alldeles för mycket, trots att jag var proppmätt. 
 
Idag är det dels den dåliga lunchen och dels bristen på motion som pajar allt. Om jag ätit ordentli lunch hade jag antagligen inte varit alls lika fikasugen på eftermiddagen och då inte heller fått i mig så mycket tomma kalorier. Jag som ska prioritera näring och smak, inte bara smak... Att jag åt så mycket efterrätt bygger väl främst på dålig självdisciplin, och likaså med träningen. Det gäller att ta tag i allt direkt, och inte skjuta så mycket på det. Det måste jag bearbeta ordentligt. Nu är det ju dags. 

62,7

En sådan där dag som jag skäms över att berätta om. Det har blivit så groteskt mycket skit som jag verkligen inte borde ätit. Som jag antagligen hade kunnat undvika om jag ätit bättre lunch, eller bättre mellanmål för den delen. 
Dagen började med fiberhavregrynsgröt med mjölk och kardemumma, fortsatte med en fralla, lunch bestående av gurka, tomat, morötter och en gaffel med quinoa (Jag har verkligen jättesvårt att äta lunch. Det är typ bara sallad som fungerar ordentligt.) Eftermiddagsmelliset bestod av en fralla, och efter skolan lagade jag pasta med linsgryta, Jag tränade zumba i 70 minuter och åt sedan en kiwi och lite varma hallon. Under hela dagen har jag dock ätit MASSOR av choklad, och det äcklar mig verkligen.
Vad kan jag få ut av detta då? Något måste jag ju lära mig av mina misstag. 
Jag skulle tro att jag behöver få i mig mer protein för att verkligen stå mig och inte bli sugen på att småäta så mycket hela tiden. Äta mer regelbundet, med mellanmål som frukt varje dag också, och äta mindre måltider så att jag kan få i mig mina frukter/grönsaker utan att kalorimängden för den delen ökar. Mer och mer vegetariskt och grönsaks/frukt baserat, mer ägg och mindre fett/mjölkprodukter är också något jag strävar efter. Mer långsamma kolhydrater, såsom baljväxter, hela korn, och annat. Jag ska fokusera på näring i kombination med smak istället för  bara vad som är gott. Jag menar, choklad blir ju inte lika gott som broccoli om man tänker så... (Broccoli är nämligen min andra absoluta favorit^^).
 
På träningslistan står kondition (Gräslig efter att inte kunnat jogga på månader på grund av snön. Men med motionscykel är det ingen godkänd ursäkt för kass kondis, nu gäller det att verkligen ta nya tag och skärpa mig.) samt armar/mage/rumpa. Ja, lite mer styrka helt enkelt. På min bal måste jag  ha någorlunda snygga muskulösa armar, jag kan ju liksom inte gå omkring i blekfeta äckelarmar. Jag menar, blek kommer jag vara ändå, men lika fet behöver jag ju inte vara. Liksom lite mer tonad. Mer vältränad. För att nå dit krävs vilja, engagemang och styrka, och jag tror att kosten och träningen är precis lika viktiga när det gäller detta. Jag måste kämpa på med maten på samma sätt som jag kämpar med träningen och gärna smyga in lite mer spontan och naturlig motion, såsom promenader överallt, stå upp mer, och så vidare. 
 
Imorgon ska bli en bättre dag, så måste det bli. 

1

Peppa Livet, precis vad jag behöver göra just nu. Jag måste hitta ut ur min egen dvala och hitta ut i verkligheten på riktigt. Jag letar efter den perfekta kombinationen mellan träning och mat, och har som mål att träna fem gånger i veckan, varav två gånger zumba. Inräknat i den träningen ska jag cykla/simma/springa/promenera tre mil varje vecka, för att få in lite variation. Kondition och styrka ska byggas upp, och jag ska bli i mitt livs form, inte bara fysiskt, utan också psykiskt. 
 
Maten, till största delen vegetariskt (i skolan, men ej som middag hemma...) och en hel massa frukt och grönt. Fem om dagen som det så fint heter är också mitt mål, och bra med mellis och inte bara huvudmåltider.
Frukost, typ fiberhavregrynsgröt med bär/kanel, eller fil med frukt och müsli.
Mellis, typ ett äpple eller en morot.
Lunch, vegetariskt alternativ, massa morötter och sallad. Groddar-varje dag lite. 
Mellis, typ ett äpple, en morot, kiwi eller annan frukt. 
Middag, vanlig mat enligt tallriksmodellen, mycket grönsaker. 
 
Min planering känns liksom realistisk. Nu är det dags, på riktigt. Jag började med dåliga matvanor, men med två mil på motionscykel iallafall. Bättre än inget, helt klart. 
 
Nu kör vi!!!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

peppalivet.blogg.se

En artonårig tjej som försöker hitta sin plats i tränings och matdjungeln för att må så bra som det bara är möjligt. Bokför här mat, träning och delar av vardagen.

RSS 2.0